Caroluskapel Roermond

De laatgotische Caroluskapel is onderdeel van het voormalige Kartuizerklooster, dat in 1376 gesticht werd. Het bouwwerk werd in opdracht van ridder Werner van Swalmen gebouwd op de hoek van de Swalmerstraat en de Bethlehemstraat. Het plafond is van rijk stucwerk in de Lodewijk XV-stijl. Oorspronkelijk werd het als Mariakapel geschonken.

Na jaren van restauratie is zondag 30 april 2006 het orgel van de RK Sint Caroluskapel gewijd en weer in gebruik genomen. Het 19de eeuwse orgel is gebouwd door orgelmaker Frans Louvigny. Het is een van de weinige orgels dat de Tweede Wereldoorlog onbeschadigd is doorgekomen. Maar in de loop der jaren is er wel aan het orgel verbouwd en gerestaureerd. Bij de laatste, door de fa. Verschueren uitgevoerde, restauratie werd het binnenwerk van het 18de eeuwse Robustelly-orgel, afkomstig uit de Sint Nicolaaskerk van Eupen (LB), in de gerestaureerde Louvigny-kas geplaatst.

 

Adres Caroluskapel: Swalmerstraat 100,  6041 CZ  ROERMOND

Reacties

 1. L.S. Ik ben op zoek naar de contactpersoon voor de verhuur van de Caroluskapel. Kunt u mij verder helpen. Hartelijke groet,

  Pieter-Jan Belder

  • Diana Nieuwold zegt:

   Geachte heer Belder,

   Voor vragen aan de betreffende kerk of kapel, kunt u het beste rechtstreeks met henzelf communiceren. Op deze site vind u slechts de foto’s en (in bijna alle gevallen) een link naar de website van betreffende kerk.

   Met hartelijke groet,
   Diana Nieuwold

Laat wat van je horen

*