HH Laurentius en Elisabeth Kathedraal Rotterdam

De HH Laurentius- en Elisabethkathedraal is in neoromaanse stijl gebouwd naar een ontwerp van P.G. Buskens. Sinds 1967 fungeert de kerk als kathedraal. De kerk verrees in twee fasen. In de periode 1906-1908 werden koor, transept en schip gebouwd. Het tweetorenfront kwam tussen 1920 en 1922 tot stand. Aanvankelijk heette de kerk Sint-Elisabethkerk en diende zij als parochiekerk. In 1956 werd Rotterdam een bisdom. Als kathedraal werd toen de Sint-Ignatiuskerk aan de Westzeedijk gekozen, die werd hernoemd naar de patroonheilige van de stad Rotterdam, Laurentius. In 1967 werd de Sint-Elisabethskerk de kathedraal van het Bisdom Rotterdam en kreeg zij de huidige naam.

Adres HH Laurentius en Elisabeth Kathedraal: Matenesserlaan 305, 3021 HK  ROTTERDAM, http://www.kathedraalrotterdam.nl/

 

Reacties

  1. T. Huisman zegt:

    Het spreekt wel tot de verbeelding met glas in lood ramen met afbeeldingen. Men kan er in stilte tot bezinning komen en het heeft wat. Het ademt een speciale sfeer uit die je boven de aardse wereld uit tilt met het aardse geraas en gewoel. Het leven is soms al zo hectisch dus vandaar. .

  2. Geenen Laurentius zegt:

    Beste,
    Mooi initiatief deze site. Wb de Rotterdamse Kathedrale kerk HH. Laurentius en Elisabeth: deze is na jaren van intensieve restauratie opnieuw in originele glorie te beleven. De foto’s op de site zijn nog van de “oude ” stempel. Misschien eens langsgaan voor recentere opnames.

Laat wat van je horen

*