Karmelklooster Zenderen

De Karmel in het Twentse Zenderen bij Borne is een rooms-katholiek karmelietenklooster van de Broeders van Onze Lieve Vrouw van de Berg Carmel, dat in 1855 gesticht werd vanuit de Karmel Boxmeer. Het ontwerp is van de hand van Alfred Tepe. Van de Zenderense Karmel hangen ook de Karmel-vestigingen in Hengelo (O) en Almelo af. Tot de Zenderense Karmel behoren ook de zusters karmelietessen die in Zenderen in een apart klooster gehuisvest zijn, dat onder de bescherming van de heilige Jozef, voedstervader van Christus, staat. De paters en broeders karmelieten gaven in Hengelo (O) de aanstoot tot de oprichting, professionalisering en grootschalige uitbreiding van het rooms-katholiek middelbaar onderwijs en gymnasium De Grundel. Ook in Oldenzaal werden door de karmelieten middelbare scholen opgericht die alle leergangen en alle niveaus aanboden (Carmel College). Aan het patersklooster te Zenderen is de parochiekerk van Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Zenderen verbonden. Het Karmelklooster is in neogotische stijl gebouwd. (bron: Wikipedia)

 

 

Adres Karmelklooster: Hertmerweg 46, 7625 RH  ZENDEREN, http://www.karmelcentra.nl/twente/

Reacties

 1. Greet Hettinga zegt:

  Graag wil ik Pater Constant Dölle heel hartelijk feliciteren met zijn 100ste verjaardag en hem een dag vol liefde en aandacht toewensen.
  Met groot genoegen heb ik elke keer in Nijmegen op de Vriendendagen en bij andere evenementen met hem gesproken over Pater Titus en de familie die ik vaak vertegenwoordigde. Ik heb oa bij de Zaligverklaring in Rome het Epistel voor mogen lezen.
  Wanneer ik het goede adres te pakken krijg doe ik dit eveneens per post.
  Er komen meerdere Karmel adressen in Zenderen te voorschijn en weet niet wat ’t juiste is.
  Hartelijke groet,
  Greet Hettinga

  • Diana Nieuwold zegt:

   Geachte mevrouw Hettinga, van harte hoop ik, dat op de een of andere manier Pater Dölle uw wens mag ontvangen! Ook ik heb geen rechtstreekse contactgegevens, dus ik hoop dat iemand hem hierop kan wijzen?
   Met hartelijke groet,
   Diana

 2. Familie Dölle zegt:

  Het adres is:
  Karmel Zenderen
  Hertmerweg 46
  7625 RH Zenderen

Laat wat van je horen

*