Sint Nicolaas Schalkhaar

De driebeukige neogotische pseudobasiliek een hoger middenschip, maar zonder lichtbeuk. De kerk is een ontwerp van architect Gerard te Riele en dateert uit 1895. Sinds 1953, toen het middeleeuwse genadebeeld van Onze Lieve Vrouwe van Frieswijk een plaats kreeg in de Nicolaaskerk, is Schalkhaar een bedevaartsoord. Het 40 cm hoge beeldje dat in 1922 in een boerderij in Averlo tevoorschijn kwam en waarvan de herkomst verder onbekend is, werd in 1954 door Mgr.Alfrink in de aanwezigheid van 7.000 gelovigen plechtig gekroond tot ‘koningin van Overijssel’. Het beeld kreeg toen een gouden met briljanten bezette kroon gemaakt door Edelsmidse Brom. (Bron: Wikipedia)

Adres Sint Nicolaas: Timmermansweg 32, 7433 BL  SCHALKHAAR, http://www.heiligelebuinus.nl/locaties/nicolaas-schalkhaar

Reacties

 1. Harry Mulder zegt:

  Goedendag Diana Nieuwold,

  via de site van de Lebuïnusparochie kwam ik op jouw site terecht. Aangezien ik regelmatig in de kerk van Schalkhaar kom zijn jouw foto’s van deze kerk natuurlijk heel herkenbaar. Mooie foto’s. mooi licht. Hier en daar misschien iets te veel contrast, bij de kleuren van de glas-in-lood-ramen vraag ik me af of ze wel naturel zijn. Dit is uiteraard OPBOUWENDE kritiek aangezien ikzelf al jaren in de fotografie zit en een voorliefde heb voor kerken en kloosters.
  Diana, ga zo door. Ben benieuwd naar je volgende fotosessie.

  Harry Mulder, Diepenveen

  • Diana Nieuwold zegt:

   Beste Harry,

   Dank voor je bericht! Inmiddels staan er alweer nieuwe kerken op de pagina. Ik hoop dat je daar ook van kunt genieten. Je tips neem ik natuurlijk ter harte!

   Met hartelijke groet,

   Diana

 2. Jose Small zegt:

  Dank U wel!! Ik ben geboren en getogen in Schalkhaar en woon nu in Nieuw Zeeland en wat is het fijn om “mijn”” kerk zo mooi in foto’s te zien.Ik genoot ervan.

  • Diana Nieuwold zegt:

   Beste Jose,

   Fijn om te lezen! En ook dat ik op deze manier heb kunnen bijdragen aan uw mooie herinnering!

   Met hartelijke groet,
   Diana

Laat wat van je horen

*