St Christoffelkathedraal Roermond

De Sint-Christoffelkathedraal in de Nederlandse stad Roermond is de hoofdkerk van het bisdom Roermond. In 1410 werd met de bouw van een laatgotische kruiskerk begonnen als parochiekerk ter vervanging van een oudere kerk buiten de stad. Later in de vijftiende eeuw werd al overgegaan tot vergaande verbouwing van de kerk. De kerk had zwaar te lijden onder oorlogsschade tijdens de Tweede Wereldoorlog. De toren werd één dag voor de bevrijding opgeblazen door de Duitsers en na de oorlog in gewijzigde vorm herbouwd. Op 13 april 1992 zorgde een aardbeving bij Roermond voor aanzienlijke schade. Op dit moment wordt gewerkt aan renovatie en herinrichting van de kathedraal met het oog op gewijzigd liturgisch gebruik.  (Bron: Wikipedia)

Adres St Christoffelkathedraal: Grote Kerkstraat Bij 29,  6041 CR  ROERMOND, www.kathedraal-roermond.nl

Reacties

 1. hebt u een foto van het epitaaf met de wapens van bisschop angelus d’Oignies d’Estrees ? en mogelijk de beschrijving van die wapens>

  • Diana Nieuwold zegt:

   Beste Tony,

   Voor zover ik weet heb ik dat niet. Misschien is het een idee om de parochie zelf even te benaderen? Of een bericht via FB te sturen?

   Succes!

   Met hartelijke groet,
   Diana Nieuwold

Laat wat van je horen

*