Bouwstijlen

In de kerkarchitectuur onderkennen we onder meer de volgende bouwstijlen:

 • Romaans (1050-1200)
 • Gotiek (1140-1500)
 • Renaissance¬†(1400-1600)
 • Barok (1575-1750)
 • Neogotiek
 • Neorenaissance
 • Neoclassicisme
 • Amsterdamse school
 • Delftse school

8 gedachten over “Bouwstijlen”

 1. Geachte heer, mevrouw,
  Laatst waren we in de kerken van Bedum en Appingedam, beide gebouwd in de Amsterdamseschool stijl. Prachtig.
  Ik mis ze hier in de rijtjes. Zie Stichting oude groninger kerken.
  Met vriendelijke groet, Petra van Brummen

  Heesterlaan 21
  9753 ED Haren

  1. Beste mevrouw van Brummen,

   U heeft natuurlijk helemaal gelijk! Daar moeten we iets aan doen. Ik heb de beide kerken die u noemt opgenomen op mijn to-do-list. Ergens de komende maanden zou het moeten lukken om ze te bezoeken. Dank u wel voor uw tip!

   Met hartelijke groet,
   Diana Nieuwold

 2. Kunt u mij zeggen welke stijl de rk kerk in Oude Pela heeft? Ik weet dat mijn grootvader indertijd in het Kerkbestuur zat en mijn oom daar zijn eerste heilige mis heeft opgedragen. Het was toen een groot feest en wij waren (nicht jes) bruidmeisjes. Het zal ongeveer 75 jaar geleden zijn.Heeft u een foto van de kerK? Bij voorbaat dank.
  Wil Antonissen-Savenije.

  1. Beste Wil Antonissen, de RK-kerk in Oude Pekela is een neogotische kerk, ontworpen door Nicolaas Molenaar. Ik heb er nog geen foto’s van, maar vind het wel een goede tip! Ik zet de kerk op mijn to-do-lijst! Dank daarvoor. En houd deze website in de gaten voor eventuele foto’s van Oude Pekela. Met hartelijke groet, Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *