Bouwstijlen

In de kerkarchitectuur onderkennen we onder meer de volgende bouwstijlen:

 • Romaans (1050-1200)
 • Gotiek (1140-1500)
 • Renaissance (1400-1600)
 • Barok (1575-1750)
 • Neogotiek
 • Neorenaissance
 • Neoclassicisme
 • Amsterdamse school
 • Delftse school

Reacties

 1. P.J. van Brummen zegt:

  Geachte heer, mevrouw,
  Laatst waren we in de kerken van Bedum en Appingedam, beide gebouwd in de Amsterdamseschool stijl. Prachtig.
  Ik mis ze hier in de rijtjes. Zie Stichting oude groninger kerken.
  Met vriendelijke groet, Petra van Brummen

  Heesterlaan 21
  9753 ED Haren

  • Diana Nieuwold zegt:

   Beste mevrouw van Brummen,

   U heeft natuurlijk helemaal gelijk! Daar moeten we iets aan doen. Ik heb de beide kerken die u noemt opgenomen op mijn to-do-list. Ergens de komende maanden zou het moeten lukken om ze te bezoeken. Dank u wel voor uw tip!

   Met hartelijke groet,
   Diana Nieuwold

 2. Wil Antonissen zegt:

  Kunt u mij zeggen welke stijl de rk kerk in Oude Pela heeft? Ik weet dat mijn grootvader indertijd in het Kerkbestuur zat en mijn oom daar zijn eerste heilige mis heeft opgedragen. Het was toen een groot feest en wij waren (nicht jes) bruidmeisjes. Het zal ongeveer 75 jaar geleden zijn.Heeft u een foto van de kerK? Bij voorbaat dank.
  Wil Antonissen-Savenije.

  • Diana Nieuwold zegt:

   Beste Wil Antonissen, de RK-kerk in Oude Pekela is een neogotische kerk, ontworpen door Nicolaas Molenaar. Ik heb er nog geen foto’s van, maar vind het wel een goede tip! Ik zet de kerk op mijn to-do-lijst! Dank daarvoor. En houd deze website in de gaten voor eventuele foto’s van Oude Pekela. Met hartelijke groet, Diana

 3. Greet v. Wezel zegt:

  hoe herken je een beaalde bouwstijl?

Laat wat van je horen

*