Workshop Kerkfotografie

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 5 reviews

De cursus van april 2019 was precies wat ik nodig had. Hoewel ik al veel fotografeerde met m'n spiegelreflex zag ik op tegen het uitzoeken van de vele mogelijkheden. Diana was een fantastische cursuleider. Op een laagdrempelige manier en met humor leerde ze ons de camera te ontdekken. Ik zag meteen resultaat, wat me echt enthousiast maakte. Zodra ik een uurtje vrij heb grijp ik m'n camera om te oefenen en neem zondag m'n camera mee naar de kerk.

13 april 2019 een leerzame workshop Kerkfotografie van Diana bijgewoond in de Sint Michaëlkerk in Schalkwijk. Veel geleerd over mogelijkheden van mijn camera. Praktische en leuke tips voor kerkfotografie in de praktijk. Diana vertelt een duidelijk verhaal, prettig om naar te luisteren. Kortom, een goed verzorgde workshop (met dito lunch!) in een mooie ambiance. Een aanrader voor liefhebbers van kerken en fotografie!

Groep 3 juni 2018. In de prachtige Sint Willibrordkerk te Utrecht kregen we de workshop. De workshop was gericht op beginners, maar ook als gevorderde kon ik er nuttige dingen uithalen. Het was een goede uitleg voor iedereen middels haar eigen foto’s en voorbeelden. Fijn vond ik dat Diana naar aanleiding van mijn vragen in de email specifiek een how-to m.b.t. HDR had voorbereid dat normaliter geen onderdeel is van workshop. Hier heb ik veel aan gehad. Door de extra uitleg was er helaas wel beperkt tijd om te oefenen in de kerk. Naderhand werd kort de bewerking van foto’s besproken, ook nuttig. Ik heb Diana ervaren als vriendelijk en informeel. Hierdoor voelde ik me snel op mijn gemak en ik het gevoel had in alle rust mijn vragen te kunnen stellen. Aanrader! Diana bedankt voor al je tips!

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

 

Wat gaan we doen?

Na een korte introductie gaan we aan de slag met de camera. Je leert over scherpstelling, belichting, diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Je krijgt ook allerlei tips over het fotograferen van kerken. En natuurlijk gaan we ook oefenen! We werken (vooral) vanuit de halfautomatische stand, dat betekent, dat je een camera nodig hebt, die je zelf in kunt stellen. Het resultaat van de opdracht bespreken we samen, zodat we van elkaar kunnen leren.

 

Voor wie is het?

Voor iedereen die wil leren hoe een camera werkt.  Hoe je zelf kunt bepalen hoe jouw foto eruit komt te zien. En vooral hoe je in een kerk – waar fotograferen lastig kan zijn – toch mooie foto’s kunt maken.

 

En voor wie (mogelijk) niet?

Als de camera en hoe deze werkt voor jou geen geheimen meer heeft, kan deze workshop toch van meerwaarde zijn, omdat alle voorbeelden en tips vanuit de praktijk van het fotograferen van kerken zijn. Bedenk daarbij wel, dat de theorie over belichtingsdriehoek, scherpstellen en belichting voor jou minder interessant zal kunnen zijn. Het is geen verdiepingscursus fotografie voor gevorderden. 

 

Wanneer en waar is het?

  • 15 juni, 09:30-14:00u 

(regio Noord-Brabant).

  • 7 september, 09:30-14:00u

(regio Overijssel).

 

Wat kost het?

Het kost € 49 per persoon. Dit is inclusief koffie, thee en een eenvoudig broodje tussen de middag.

 

Wat moet je meenemen?

  • een instelbare camera
  • het boekje van je camera
  • een statief, als je dat hebt
  • iets om te schrijven

 

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar info@kerkfotografie.nl. In deze mail staat je naam, je adres, je telefoonnummer en de datum van de workshop. Er is plek voor acht deelnemers, dus wees er snel bij! 

 

En wat er daarna gebeurt?

Je aanmelding wordt geregistreerd en je krijgt een bevestiging of je mee kunt doen. Hierin staat bijvoorbeeld op welke bankrekening je de kosten kunt overmaken. Maar ook een paar aanvullende vragen als: welke camera neem je mee? Waar loop je bij Kerkfotografie tegen aan en wat wil je graag leren? Zijn er dieetwensen waar we bij de lunch rekening mee moeten houden?

Ongeveer een week voor de workshop ontvang je het exacte programma en contactgegevens van andere deelnemers. Zodat je eventueel samen kunt reizen.

Als je niet bij de eerste acht bent, kun je op de reservelijst komen. Voor als er iemand toch afvalt of als er een nieuwe workshop gepland gaat worden.

De kerk wil heel graag de foto’s uit de workshop ontvangen voor mogelijk gebruik voor PR-doeleinden. Na afloop van de workshop kunnen we afspraken maken over de aanlevering hiervan.

 

Kun je je ook als kerk aanmelden?

Ja, dat kan! Bij minimaal 4 deelnemers is er een inchurch-workshop met gereduceerde kosten per persoon mogelijk. Neem daarover gerust contact op!