Sint Urbanus Duivendrecht

De rooms-katholieke kerk van de Heilige Urbanus werd in 1878 opgetrokken in neoromaanse stijl naar ontwerp van architect Theo Asseler in opdracht van bouwpastoor Laurent. De kerk is op 16 juli 1879 geconsacreerd door Mgr. Snickers, de bisschop van Haarlem. De kerk begon in 1350 als kapel, in 1461 gaf Paus Pius II toestemming om de Heilige Mis daar te vieren. (Bron: Wikipedia)

Adres Sint Urbanus: Rijksstraatweg 230, 1115 AV  DUIVENDRECHT, http://sinturbanuskerk.nl/sint-urbanus-kerk-in-duivendrecht/

Reacties

 1. M. van der Woude Kok zegt:

  Goedenavond,
  Ik heb jaren lang in Betondorp gewoond en ben met mijn vader vaak via de trap van Betondorp aan het onderlangs naar Duivendrecht gewandeld,over de brug van Duivendrecht,nu loopt die trap niet meer door want de ringweg is er gekomen.
  Nu meen ik,ik weet het niet zeker,maar dat de ouderwetse brug van Duivendrecht is verdwenen bij het realiseren van de ringweg,heb ik dit goed of niet ?Kan iemand mij zeggen hoe het zit,ik zou zo graag nog eens in Duievendrecht rond lopen maar weet niet hoe er nu te komen of is dit niet meer mogelijk ?

  • Diana Nieuwold zegt:

   Goedemorgen,

   hoe het er was weet ik niet (misschien iemand anders?), maar wat ik wel weet, is dat ik er vanaf station Duivendrecht ben gekomen. Er is een trap vanaf het station naar beneden die recht voor de kerk uitkomt. Verder ben ik het dorp niet ingegaan. Mogelijk helpt dit toch?

   Met hartelijke groet,
   Diana

Laat wat van je horen

*