Kerkfotografie komt op uitnodiging ook jouw kerk fotograferen. De foto’s worden aangeleverd aan het kerkbestuur en zijn door hen (onder vermelding van Kerkfotografie) vrij gebruiken voor bijvoorbeeld de website, een folder of een ander PR-middel. Ook worden de foto’s hier op Kerkfotografie gepubliceerd. Kerken die gaan sluiten krijgen voorrang. Er zijn geen kosten aan verbonden.

IMG_0331Kerkfotografie maakt natuurlijk wel kosten. Dat kan niet anders. Om deze te drukken en daarmee met Kerkfotografie door te kunnen gaan, denken we na over bijvoorbeeld het geven van workshops of het maken van fotoboeken tegen (geringe) betaling. Zoals bijvoorbeeld het herinneringsboek Gesloten maar niet vergeten*. In samenspraak zou zoiets ook voor jouw kerk gemaakt kunnen worden.

Daarnaast zijn we gevraagd of er foto’s mogelijk ook te koop zijn. Daar zijn we vooralsnog terughoudend in, omdat we per foto zullen moeten nagaan of er toestemming is van de betreffende kerk en of er sprake is van auteursrecht van de kunstenaar. Dit betekent echter niet op voorhand dat het onmogelijk is, dus vragen kan altijd. En als het komt tot een eventuele verkoop, zal er 10% van de opbrengst naar de betreffende kerk gaan.

Wil jij Kerkfotografie in jouw kerk uitnodigen? Neem dan hier contact met ons op!

*zie foto, klik op de titel voor een pdf van het boek

 

 

4 Thoughts to “Jouw kerk”

 1. De Sint Laurentiuskerk in Bemelen
  Een ijkpunt in het hart van het dorp.

  Uit oude documenten blijkt dat Balderik II, prins Bisschop van Luik (1007 – 1018) de kerk en de tienden van Bemelen schonk aan het Kapittel van O.L. Vrouwe te Maastricht. Het is aannemelijk dat op de huidige plek al 1000 jaar een kerk heeft gestaan.
  De huidige kerktoren is opgetrokken uit mergel en dateert uit de 13e of 14e eeuw. Een vroegere kerk was na de Franse tijd in slechte staat. Na uitgebreide fondswerving kon in 1844 het huidige kerkgebouw worden gebouwd. De inscriptie boven de deur herinnert daaraan: QUOS TIBI POSUIMUS MUROS DEUS OPTIME FIRMA – ATQUE NOVUM TEMPLUM PRISCIS VIRTUTIBUS IMPLE – 1845 (versterk, beste God, de muren die wij voor u geplaatst hebben en vul de nieuwe tempel met de oude deugden).
  De kerk is een zaalgebouw van baksteen met rondboogvensters en pilasters en heeft een neoclassicistisch interieur.
  Rond de kerk ligt het parochiekerkhof. Tegen voorgevel bevindt zich de grafsteen van M. Soiron (1748 – 1834), de stadsbouwmeester van Maastricht en wellicht ook de ontwerper van de huidige kerk. De kerk is in 1976 geheel gerestaureerd.

  De kerk is geregistreerd als rijksmonument onder nummer 34635.

  Op onze website (www.laurentiusparochie.nl) staan foto’s onder het hoofdstuk “Kerkgebouw”-> “bezienswaardigheden”.

  Paul Nieuwenhuis
  secretaris parochiebestuur H. Laurentiusparochie – Bemelen

 2. Diana Nieuwold

  Beste Paul, ik vind het een hele mooie tip! Ik zet de kerk op mijn to-do-lijstje! Dank u wel!
  Met hartelijke griet,
  Diana

 3. F. Meeuws

  Wij beschikken over de nodige foto’s van hoge kwaliteit van de H. Johannes de Doperkerk in Ottersum. Wij zijn bereid om foto’s voor deze site beschikbaar te stellen.
  (wij = de stichting tot behoud van cultureel erfgoed Ottersum)

 4. Diana Nieuwold

  Beste F. Meeuws,
  Dank voor dit aanbod! Op mijn website plaats ik echter alleen foto’s van mijzelf om stijlbreuk te voorkomen. Ik denk wel over een aanvullend platform, maar heb simpelweg de tijd niet om deze te realiseren. Maar, ik zou natuurlijk wel een keer naar Ottersum kunnen komen (en omgeving) om de kerk te fotograferen?

  Laat maar weten als u hier belangstelling voor heeft. Ik kom graag uw kant op.

  Met hartelijke groet,
  Diana

Leave a Comment