Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Workshop Kerkfotografie (voor Dummies)
Average rating:  
 7 reviews
by Martin de Rijk on Workshop Kerkfotografie (voor Dummies)

Een fantastische dag in Geffen gehad! Diana is een heel enthousiasmerende cursusleider en ik heb heel veel geleerd. Prima mix van theorie en praktijk oefenen. Heel leuk om de resultaten met de groep na te bespreken en te zien wat je daarna nog aan je opnames kan verbeteren met een fotobewerkingsprogramma. Echt een aanrader, deze workshop. En nu lekker aan de slag!

by Marcel Baijens on Workshop Kerkfotografie (voor Dummies)

Vandaag in Geffen de workshop gevolgd. Het was een geweldig leerzame en leuke dag. Ik heb veel geleerd over kerkfotografie én over mijn fotocamera. Ik hoop dat er nog eens een vervolgcursus komt, want dan ben ik weer van de partij.

by George Gengler on Workshop Kerkfotografie (voor Dummies)

De cursus van april 2019 was precies wat ik nodig had. Hoewel ik al veel fotografeerde met m'n spiegelreflex zag ik op tegen het uitzoeken van de vele mogelijkheden. Diana was een fantastische cursuleider. Op een laagdrempelige manier en met humor leerde ze ons de camera te ontdekken. Ik zag meteen resultaat, wat me echt enthousiast maakte. Zodra ik een uurtje vrij heb grijp ik m'n camera om te oefenen en neem zondag m'n camera mee naar de kerk.

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

 

Wat gaan we doen?

Na een korte introductie gaan we aan de slag met de camera. Je leert over scherpstelling, belichting, diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Je krijgt ook allerlei tips over het fotograferen van kerken. En natuurlijk gaan we ook oefenen! We werken (vooral) vanuit de halfautomatische stand, dat betekent, dat je een camera nodig hebt, die je zelf in kunt stellen. Het resultaat van de opdracht bespreken we samen, zodat we van elkaar kunnen leren.

 

Voor wie is het?

Voor iedereen die wil leren hoe een camera werkt.  Hoe je zelf kunt bepalen hoe jouw foto eruit komt te zien. En vooral hoe je in een kerk – waar fotograferen lastig kan zijn – toch mooie foto’s kunt maken.

 

En voor wie (mogelijk) niet?

Als de camera en hoe deze werkt voor jou geen geheimen meer heeft, kan deze workshop toch van meerwaarde zijn, omdat alle voorbeelden en tips vanuit de praktijk van het fotograferen van kerken zijn. Bedenk daarbij wel, dat de theorie over belichtingsdriehoek, scherpstellen en belichting voor jou minder interessant zal kunnen zijn. Het is geen verdiepingscursus fotografie voor gevorderden. 

 

Wanneer en waar is het? 

Op de volgende datum is er een workshop gepland (bij voldoende deelname): 

  • 19 juni 2021, Gerardus Majellakerk, Splitting 142 Emmen, Drenthe
  • 26 juni 2021, Sint Lambertuskerk, Sint Lambertusplein 16, Horst, Limburg

De workshop start om 09:30u en duurt tot 15:30u. De exacte locatie wordt nog nader bekend gemaakt. 

Kun je niet op deze data, maar wil je wel een workshop volgen, mail dan even. Dan kijken we of we een alternatief kunnen vinden. 

 

Wat kost het?

Het kost € 69 per persoon. Dit is inclusief koffie, thee en een eenvoudig broodje tussen de middag.

 

Wat moet je meenemen?

  • een instelbare camera
  • het boekje van je camera
  • een statief, als je dat hebt
  • iets om te schrijven

 

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar info@kerkfotografie.nl. In deze mail staat je naam, je adres, je telefoonnummer en de datum van de workshop. Er is plek voor 10 deelnemers, dus wees er snel bij! 

 

En wat er daarna gebeurt?

Je aanmelding wordt geregistreerd en je krijgt een bevestiging of je mee kunt doen. Hierin staat bijvoorbeeld op welke bankrekening je de kosten kunt overmaken. Maar ook een paar aanvullende vragen als: welke camera neem je mee? Waar loop je bij Kerkfotografie tegen aan en wat wil je graag leren? Zijn er dieetwensen waar we bij de lunch rekening mee moeten houden?

Ongeveer een week voor de workshop ontvang je het exacte programma en contactgegevens van andere deelnemers. Zodat je eventueel samen kunt reizen.

Als je niet bij de eerste acht bent, kun je op de reservelijst komen. Voor als er iemand toch afvalt of als er een nieuwe workshop gepland gaat worden.

De kerk wil heel graag de foto’s uit de workshop ontvangen voor mogelijk gebruik voor PR-doeleinden. Na afloop van de workshop kunnen we afspraken maken over de aanlevering hiervan.

 

Kun je je ook als kerk aanmelden?

Ja, dat kan! Bij minimaal 5 deelnemers is er een inchurch-workshop met gereduceerde kosten per persoon mogelijk. Neem daarover gerust contact op!