Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Workshop Kerkfotografie (voor Dummies)
Average rating:  
 9 reviews
 by Sjef van Laarhoven

Op zaterdag 19 juni 2021 heb ik de workshop van Diana gevolgd. Wat een enthousiaste en inspirerende cursusleider is zij. Op een zeer toegankelijke manier weet ze je mee te nemen in de techniek van belichting en bewerking van foto's. Deze workshop kan ik iedereen van harte aanbevelen.

 by Debby de Lima

De workshop Kerkfotografie van 21 september 2019 in de Abdij van Berne kwam voor mij op het juiste moment. Na een paar maanden soort van stilstand, heb ik inspiratie opgedaan om mijn opleiding aan de Fotovakschool Rotterdam weer op te pakken en hopelijk volgend jaar (2020) af te ronden (Kerkfotografie is een van mijn opdrachten).
Naast fotograferen heb ik een andere passie. Muziek. Ik zing regelmatig in de Nicolaaskerk Amsterdam (zondagvieringen en vespers/Evensongs) en heb deze passie ook kunnen delen met de deelnemers in de kerk van de abdij. Bovendien heb ik samen met pater Joost een stukje Gregoriaans gezongen. Hoe cool is dat!
Wat een mooie dag was het, relaxt en vol inspiratie.
Dank je wel, Diane!

 by Martin de Rijk

Een fantastische dag in Geffen gehad! Diana is een heel enthousiasmerende cursusleider en ik heb heel veel geleerd. Prima mix van theorie en praktijk oefenen. Heel leuk om de resultaten met de groep na te bespreken en te zien wat je daarna nog aan je opnames kan verbeteren met een fotobewerkingsprogramma. Echt een aanrader, deze workshop. En nu lekker aan de slag!

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

 

Wat gaan we doen?

Na een korte introductie gaan we aan de slag met de camera. Je leert over scherpstelling, belichting, diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Je krijgt ook allerlei tips over het fotograferen van kerken. En natuurlijk gaan we ook oefenen! We werken (vooral) vanuit de halfautomatische stand, dat betekent, dat je een camera nodig hebt, die je zelf in kunt stellen. Het resultaat van de opdracht bespreken we samen, zodat we van elkaar kunnen leren.

 

Voor wie is het?

Voor iedereen die wil leren hoe een camera werkt.  Hoe je zelf kunt bepalen hoe jouw foto eruit komt te zien. En vooral hoe je in een kerk – waar fotograferen lastig kan zijn – toch mooie foto’s kunt maken.

 

En voor wie (mogelijk) niet?

Als de camera en hoe deze werkt voor jou geen geheimen meer heeft, kan deze workshop toch van meerwaarde zijn, omdat alle voorbeelden en tips vanuit de praktijk van het fotograferen van kerken zijn. Bedenk daarbij wel, dat de theorie over belichtingsdriehoek, scherpstellen en belichting voor jou minder interessant zal kunnen zijn. Het is geen verdiepingscursus fotografie voor gevorderden.

 

LET OP! Wanneer de  onderwerpen theorie over belichtingsdriehoek, scherpstellen en belichting, en ook de mogelijkheden van je camera, voor jou gesneden koek zijn, is er een privé-workshop (tot max. 3 personen) mogelijk, gericht op de praktijk in de kerk. Deze duurt 1,5-2 uur en kost in totaal €129 voor 1 persoon of €159 voor 2 of 3 personen. Informeer naar de mogelijkheden via info@kerkfotografie.nl. 

 

Wanneer en waar is het? 

Op de volgende datum is er een workshop gepland: 

  • 12 maart 2022, Koepelkathedraal Haarlem (VOL! Aanmelden niet meer mogelijk!)
  • 9 april 2022, Obrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30 in Amsterdam
  • september 2022, OLV ter Nood Heiloo

De workshop start om 09:30u en duurt tot 15:30u. 

 

Wat kost het?

Het kost € 69 per persoon. Dit is inclusief koffie, thee en een eenvoudig broodje tussen de middag.

 

Wat moet je meenemen?

  • een instelbare camera
  • het boekje van je camera
  • een statief, als je dat hebt
  • iets om te schrijven

 

Hoe kun je je aanmelden?

 Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar info@kerkfotografie.nl. In deze mail staat je naam, je adres, je telefoonnummer en de datum van de workshop. Er is plek voor 12 deelnemers, dus wees er snel bij! 

 

En wat er daarna gebeurt?

Je aanmelding wordt geregistreerd en je krijgt een bevestiging of je mee kunt doen. Hierin staat bijvoorbeeld op welke bankrekening je de kosten kunt overmaken. Maar ook een paar aanvullende vragen als: welke camera neem je mee? Waar loop je bij Kerkfotografie tegen aan en wat wil je graag leren? Zijn er dieetwensen waar we bij de lunch rekening mee moeten houden?

Als je niet bij de eerste 12 bent, kun je op de reservelijst komen. Voor als er iemand toch afvalt of als er een nieuwe workshop gepland gaat worden.

De kerk wil heel graag de foto’s uit de workshop ontvangen voor mogelijk gebruik voor PR-doeleinden. Na afloop van de workshop kunnen we afspraken maken over de aanlevering hiervan.

 

Kun je je ook als kerk aanmelden?

Ja, dat kan! Bij minimaal 5 deelnemers is er een inchurch-workshop met gereduceerde kosten per persoon mogelijk. Neem daarover gerust contact op!