Mariakerk Krewerd

De Mariakerk is de romanogotische dorpskerk van het dorp Krewerd. De kerk staat op een verhoogd kerkhof en is vooral bekend vanwege de aanwezigheid van het oudste orgel van Groningen (1531) en het enige gemetselde doksaal van Nederland. De kerk werd gebouwd aan het einde van de 13e eeuw. (bron: Wikipedia)

Adres Mariakerk: Kerkpad 8, KREWERD, http://www.kerkkrewerd.nl/

Reacties

 1. Ik ben zeer onder de indruk van uw kerkfotografie. Ik geniet daarvan als kerkinterieur-aquarellist, te zien op
  henkterwal-kerkinterieurs.com
  Heeft u ook nog andere mogelijkheden de nieuwsbrief te volgen ipv Facebook?
  Ik zal in elk geval uw site linken op mijn website van exto.nl

  vriendelijke groet, Henk Terwal, Oss

  • Diana Nieuwold zegt:

   Beste Henk,

   Dank voor het mooie compliment! En ik geef het graag terug! Ik ben ook onder de indruk van je aquarellen! Erg mooi. Ik heb inderdaad alleen Facebook en de website, ik stop mijn tijd vooral in het fotograferen en bewerken, daardoor gun ik me niet echt tijd voor meer communicatiemiddelen. Maar wie weet, komt dat ooit! Blijf in ieder geval deze website volgen, dan wijst zich dat mogelijk tzt vanzelf!

   Succes met je werk!

   Met hartelijke groet,
   Diana

 2. Hallo Diana,
  Vorig jaar hadden we (even) contact betreft jouw kerkfotografie en mijn kerkinterieur-aquarellen. Mogelijk zou je mij kunnen helpen. Ben op zoek naar foto’s van het interieur van de Maartenskerk in Tiel. Met name een beeld van de zuidbeuk van oost naar west en de zuidbeuk/westzijde gezien vanuit de noordbeuk. Ooit was ik daar voor cd opnames en kan me tegen de westzijde een kapel herinneren. Vooraf wil ik me overtuigen of het interessant is daar een tekening te maken en vervolgens uit te werken. Zo je wat materiaal hebt -mag in lowres- houd ik me aanbevolen. Gaat absoluut niet naar media gebeuren.

  • Diana Nieuwold zegt:

   Hallo Henk,
   het geval wil, dat ik afgelopen vrijdag de Maartenskerk zou fotograferen, maar er waren CD-opnames, waardoor het niet door kon gaan. Dus ik kan je er helaas niet aan helpen.
   Met hartelijke groet, Diana

 3. De Plaatselijke Commissie van Krewerd – die de Mariakerk van Krewerd beheert – is erg blij met uw bijzondere foto’s, die een heel eigen impressie geven van de Mariakerk. Wij hebben een aantal foto’s in dankbaarheid opgenomen op onze website. Met vriendelijke groet, Hans Stuyling de Lange, webmaster http://www.mariakerkkrewerd.nl

  • Diana Nieuwold zegt:

   Beste Hans,
   Dat is leuk om te horen! Fijn dat mijn foto’s van dienst kunnen zijn! Zo worden we allemaal een beetje blij van mijn uit de hand gelopen hobby.
   Met hartelijke groet,
   Diana

Laat wat van je horen

*