De H. Johannes de Doper en H. Bernarduskerk is een rooms-katholiek kerkgebouw aan de Oranje Nassaulaan in de Utrechtse wijk Hoograven. Dit kerkje werd gebouwd ter vervanging van twee grotere parochiekerken, de Johannes de Doperkerk en de Sint-Bernarduskerk. Door de ontkerkelijking, bleken twee kerkgebouwen voor één wijk wel erg veel. Eind jaren tachtig werden er plannen gemaakt voor een nieuw en kleiner kerkgebouw. Het werd gebouwd achter de Johannes de Doperkerk. Voor het inrichten werd gebruikgemaakt van de inventaris van de beide oude kerken. Zo komt het dat het interieur veel ouder is dan het gebouw. Nadat de kerk in 1992 in gebruik was genomen, werden de twee andere kerken afgebroken. Als patronen kreeg de nieuwe kerk de beide patronen van de oude kerken: Johannes de Doper en Bernardus. (bron: wikipedia)

Adres H. Johannes Bernardus: Oranje Nassaulaan 2, 3523 VR  UTRECHT,   http://stmartinusutrecht.nl/h-johannes-h-bernardus

One Thought to “Heilige Johannes Bernardus Utrecht”

  1. Luke

    Wat leuk, ik zie daar dingen die ik herken van de St. Bernarduskerk aan het Camminghaplantsoen, van zo’n 50 jaar geleden! Dat kunstwerk aan de muur, dat hing destijds in de St Bernardus! Ook dat orgel komt er vandaan, dat noemden wij als jochies “Batman” om overduidelijke redenen. Het orgel stond in de St Bernardus op het “koor”, een soort bordes waar je alleen maar via een wenteltrap kon komen. Hoe ze dat orgel daar weer af gekregen hebben, en vervolgens in deze kerk, dat moet een gigantische klus geweest zijn!

Leave a Comment