De Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk is gebouwd in neoromaanse en neobyzantijnse stijl en werd ontworpen door Theo Asseler. Het gebouw stamt uit 1868 en was oorspronkelijk de kloosterkerk van de Paters Redemptoristen. Het is een driebeukige kruiskerk met 2 torens en een grote vieringtoren.

Het interieur wordt gedekt door kruisribgewelven met een hoogte van ongeveer 18,8 meter. De inwendige hoogte van het koepelgewelf bedraagt 27,7 meter. Verder bezit de kerk een Mariakapel, Gerarduskapel en een huiskapel in het kloostergebouw. De kerk was vroeger onderdeel van een Redemptoristenklooster. Toen het klooster werd verlaten is de kerk een parochiekerk geworden en het klooster een parochiecentrum van de Sint-Norbertusparochie. Sinds 2001 vervangt de kerk de Sint-Janskerk als centrumkerk van Roosendaal. De Redemptoristen vertrokken in 2003 uit de stad.

 

Adres OLV van de altijddurende bijstand: Kade 23, ROOSENDAAL,  http://sint-norbertusparochie.nl/index.php/37-vastegegeven-website/kerken/91-onze-lieve-vrouwekerk-kade-roosendaal 

Leave a Comment