De Sint-Christoffelkathedraal in de Nederlandse stad Roermond is de hoofdkerk van het bisdom Roermond. In 1410 werd met de bouw van een laatgotische kruiskerk begonnen als parochiekerk ter vervanging van een oudere kerk buiten de stad. Later in de vijftiende eeuw werd al overgegaan tot vergaande verbouwing van de kerk. De kerk had zwaar te lijden onder oorlogsschade tijdens de Tweede Wereldoorlog. De toren werd één dag voor de bevrijding opgeblazen door de Duitsers en na de oorlog in gewijzigde vorm herbouwd. Op 13 april 1992 zorgde een aardbeving bij Roermond voor aanzienlijke schade. Op dit moment wordt gewerkt aan renovatie en herinrichting van de kathedraal met het oog op gewijzigd liturgisch gebruik.  (Bron: Wikipedia)

Adres St Christoffelkathedraal: Grote Kerkstraat Bij 29,  6041 CR  ROERMOND, www.kathedraal-roermond.nl

One Thought to “St Christoffelkathedraal Roermond”

  1. Fien van Uden /Luypaers

    Ik zoek een foto van de noodkerk van na de oorlog van de St.Christoffelkerk in de kloosterwandstraat /graaf gerardstraat.
    Mijn ouders zijn er in 1950 getrouwd en ik ben bezig om voor onze kleinkinderen een geschiedenis te maken van mijn jeugd, mijn ouder Emmink grootouders.
    Bij voorbaat hartelijk dank.
    Fien van Uden/Luypaers

Leave a Comment